A influencia
dunha boa alimentación na aprendizaxe
Unha aportación axeitada de nutrientes no día a día pode
axudar a mellorar o proceso de aprendizaxe dos nosos nenos e nenas.
Fai case 2000 anos, Hipócrates
(400 a. C.) creaba unha frase que está de plena actualidade ““Deixa
que a comida sexa a túa mediciña e a mediciña o teu alimento”. Hoxe en día,
tanto na casa coma na escola, valoramos a grande importancia que ten unha boa
alimentación para unha boa saúde, pero as investigacións actuais, afirman que
ademais existen unha serie de nutrientes que
teñen relación coa aprendizaxe e que están implicados en multitude de procesos
a nivel cerebral, regulando os procesos de atención, execución de tarefas,...
Un de eles é o ferro, que podemos atopar na carne e nas verduras, o cal é
un dos precursores da dopamina, un
neurotransmisor cerebral implicado nas vías que regulan a capacidade de
atención.
Os ácidos graxos omega-3 e omega-6, presentes especialmente no peixe azul,
dos que existe multitude de literatura médica que relaciona un déficit destes
dous ácidos graxos esenciais (“esenciais” quere dicir que non os pode
sintetizar o noso organismo, senón que só podémolos obter coa dieta) con
problemas de aprendizaxe.
Por último é importante recordar a necesidade da consulta a profesionais
médicos que sirvan de guía.
Para saber máis (Fonte: mipediatra.es)
No hay comentarios:
Publicar un comentario